Joghurttorta piskótával

 2009.08.16. 13:35

Halihoo!

Tegnap gondolkoztam, hogy mitkéne sütni. Rengeteg jogobella joghurt volt a hűtőbe úgyhogy valami joghurtossütibe gondolkoztam. Végül amelett a kreáció melett döntöttem, hogy sütök egy piskótát rá pedig csinálok 2 féle joghurtréteget, barackosat és epreset. A joghurt tetszés szerint lehet akármilyen ízesítésű. A piskótám teteje egy picit megpirult, de nem lehetett rajta egyáltalán érezni. Egyik percbe még belenéztem a sütőbe és teljesen világos volt utána, meg körülbelül egy perc múlva megint megniztem és akkor meg már teljesen megvolt pirulva a teteje. De sebaj, a lényeg az hogy finom lett. Málnaszörpel leöntve a legjobb.

Mi is kell hozzá?

a piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál rétesliszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • a tepsi kikenéséhez margarin és liszt 

a joghurt rétegekhez:

  • 2-2 doboz kétféle 110g-os joghurt
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 5 evőkanál víz
  • 50 g cukor
  • 1 tasak vanilincukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 125 ml tej

A piskótához a tojások sárgáját a cukorral és a szódabikarbónával nagyon habosra felvertem. Hozzáadtam a lisztet majd pedig a már kemény habbá vert fehérjét óvatosan beleforgattam. Vigyázni kell nehogy a hab összetörjön. Egy köralakú kb 26cm-es átmérőjű tepsit kivajaztam és kizsíroztam alaposan. Belentöttem a tésztát és előmelegített sütőbe tettem. 14-15 percig kell sütni 180 fokon. Miután elzártam a sütőt kicsit hagytam állni a sütőbe.

A joghurtrétegekhez a joghurtokat külön tálakba elkevertem a cukor, a vanilincukor, a citromlé és a tej felével. Az étkezési zselatint pedig egy kis tálkába elkevertem a vízzel, majd pedig hagytam állni 10 percig. A zselatint kettéválasztom és egy fazékba felolvasztom és miután leveszem a gázról hozzákeverem az egyikfajta joghurtos-tejes-cukros-vaniliás-citromos levet. 5-10 percre berakom a hűtőbe hogy szilárduljon, majd pedig ráöntöm a piskótára, úgyhogy a piskótát bennehagytam a sütőformába. berakom a hűtőbe és miután megszilárdult rajta az első réteg ugyanezt teszem a 2. réteggel is.

Ez egy féligmeddig saját találmány:) 

   

 

Címkék: gasztro süti recept joghurt piskóta sütés

A bejegyzés trackback címe:

https://barbkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr501312849

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: viagra tablets 2018.12.29. 22:21:43

Guminő, gumipasi, szexállat - Gumibaby

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicvarecki 2009.08.21. 20:17:15

Gratulálok, Barbi!
Ügyes vagy, az akaratod pedig különösen dícséretes!
Sok sikert Neked!
süti beállítások módosítása